Resep Semprit susu kurma mudah dan irit yang Sempurna

Kue Kering - 6 January 2020, By admin

Semprit susu kurma mudah dan irit. Hello Foodies,,, Welcome to my YT Channel Thank for you all my subscriber, always support me by watched my all video. Thanks also for all your Thumb Love. Anda selalu nampak tak orang berebut nak beli susu kurma yang dalam botol putih tu sampai kehabisan stok?

Semprit susu kurma mudah dan irit Bongkar Resep Semprit Susu Oven Tangkring + Oven Listrik. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Resepi Biskut Semperit Dahlia Sukatan Cawan-Kali ini, tak dapat nafikan mood raya memang dah semakin menebal dalam diri masing-masing. Apatah lagi, kalau time Biskut Semperit Susu Dahlia Sukatan Cawan Azlina Ina.

Sedang mencari inspirasi resep semprit susu kurma mudah dan irit yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal semprit susu kurma mudah dan irit yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Hello Foodies,,, Welcome to my YT Channel Thank for you all my subscriber, always support me by watched my all video. Thanks also for all your Thumb Love. Anda selalu nampak tak orang berebut nak beli susu kurma yang dalam botol putih tu sampai kehabisan stok?

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari semprit susu kurma mudah dan irit, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan semprit susu kurma mudah dan irit enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat semprit susu kurma mudah dan irit yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Semprit susu kurma mudah dan irit memakai 6 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Semprit susu kurma mudah dan irit:

  1. Siapkan 200 g maizena.
  2. Gunakan 2 sacet SKM.
  3. Sediakan 1 sacet dancow bubuk.
  4. Sediakan 125 g butter+ mentega.
  5. Siapkan secukupnya Kurma.
  6. Ambil Essen strawberry (optimal).

Kue lebaran semprit susu strowbery ini sangat ekonomis,simple dan irit.hidangan kue lebaran yang cocok dan cantik. Resepi Semperit Susu yang gebu dan cair di mulut 🙂 Bagi Che Nom biskut ini adalah biskut yang wajib dihidangkan pada hari perayaan, sebab disamping biskut moden lain, biskut klasik ni ada auranya yang Resepi Semperit Susu. Cara Mudah Membuat Kue Semprit Susu. Idea masakan harian Idea masakan mudah Susu kurma Susu kurma sangat sesuai untuk diminum sebagai penambah tenaga dibulan puasa.

Langkah-langkah membuat Semprit susu kurma mudah dan irit:

  1. Campur semua bahan jadi satu kecuali kurma. Aduk dgn spatula sampai tercampur rata..
  2. Cetak pakai spuit kembang. Masukkan adonan dlm spuit Pipingbag. Tekan adonan dgn jempol langsung ke atas loyang yg sdh alas kertas..
  3. Beri topping kurma atau sesuai selera. Bisa selai, coklat dll. Panggang dgn suhu 160°C selama 25 menit atau sampai matang..

Susu kurma yang penuh dengan khasiat dan zat yang tersendiri. Lihat juga resep Semprit susu kurma mudah dan irit enak lainnya! Cara nak tahu semperit sudah masak ataupun tidak, cuba tolak menggunakan garpu dan jika bergerak tak melekat pada loyang pembakar, maknanya ia. Sebenarnya terdapat khasiat meminum jus susu kurma semasa bersahur. Kemudian,masukkan kurma kedalam blender,selepas itu masukkan badam,madu dan ice.

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan semprit susu kurma mudah dan irit yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Resep Semprit susu kurma mudah dan irit yang Sempurna | admin | 4.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *